Ivorydale is a historic building, home to P&G’s R&D operations for many consumer brands known throughout the world.

Read More

The five-story building is the workplace for over 1,000 lab and office workers, but had not seen a comprehensive renovation or modernization since it was built in three phases starting in 1937.

An important objective of the project was to create an iconic element on the otherwise bland north facade of the building that would recognize its historical significance while also symbolizing the future aspirations of the company. A glazed curtain wall addition contrasts with the original masonry structure and creates a visual marker, which stands out against the chaotic industrial environment in which the building is situated. Within the new glazed addition a new main lobby and reception area provides a welcoming experience, while a new open communicating stairs beyond connects the five levels and serves as the main point of orientation within the building.

The building interior has been transformed from a maze-like environment of small rooms to an open collaborative setting with most spaces having access to natural light and views. Building envelope improvements and mechanical and electrical system upgrades were provided to improve the buildings energy efficiency.

  • p&g-ivorydale-historic-renovation-cincinnati